• Dolar Alış 32.6074TL
  • Dolar Satış 32.4773TL
  • Euro Alış 34.7351TL
  • Euro Satış 34.5964TL
Reklam
Reklam

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nde Yeni Dönem

Reklam
, 0 Yorum

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KBGC) Başkanı Abid Vanlı’nın Elazığ Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü olarak atanmasının ardından başkanlığa Aslan Deveboynu getirildi.

Kervanhan tesislerinde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya gelen gazeteciler, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimini belirledi.

Eski Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KBGC) Başkanı Abid Vanlı’nın konuşmasının ardından toplantıya katılan gazeteciler, tek tek söz alarak görüşlerini dile getirdi.

Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yeni Yönetimi şu isimlerden oluştu; Arslan Deveboynu Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Yazar Serdar Erdoğan Yılmaz, Elbistan Kaynarca Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ökkeş Saatçi, Yeşil Afşin Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Kösabalaban.

Düzenlenen programa, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur, Onikişubat Belediyesi Basın Danışmanı Yusuf  Taş, Pazarcık Kaymakamlığı eski Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Akbaba, Pazarcık Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Mutlu Tutak, kentte görev yapan gazeteciler, Elbistan, Afşin, Andırın, Göksun, Pazarcık ilçelerinde görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. Uzun yıllardır Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı (KBGC) görevini başarı ile sürdüren Abid Vanlı, görevini Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu’na devretti. Özel bir tesiste düzenlenen program ile bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, yeni başkan ve yönetimini belirledi. Uzun yıllardır cemiyetin başkanlık görevini yapan ve Elazığ’a Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü olarak atandığı için görevi bırakan Abid Vanlı, Kahramanmaraş’a ve cemiyet başkanlığına veda konuşması ile görevini devretti. Vanlı’nın selamlama konuşmasıyla birlikte geçmiş ve gelecek arasında köprü kurulan toplantıda bundan sonraki süreçte en iyi hizmet için kollar sıvandı.

10 SARI BASIN KARTI 46’YA ULAŞTI

Cemiyet ve Federasyon olarak Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil ettiğini söyleyen, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı ve Elazığ Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Abid Vanlı, kendi cemiyetine üye olmayan gazetecilere dahi destek olduğunu ifade etti. Vanlı, “Liseden bu yana bu camianın çatısı altında memlekete hizmet etmeye çalıştım. Elbette ki hatalarım olmuştur. Cemiyet ve Federasyon konusunda memleketimi en iyi şekilde temsil ettim. Federasyon çalışmalarıma başladığımda Kahramanmaraş’ta taş çatlasa 10 sarı basın kartı vardı. Bugün 46 sarı basın kartı, 11 sürekli basın kartı var. Bunların yüzde 80’inde bizzat referansım var. Bundan hem mutluluk hem de gurur duyuyorum.

 7/24 YİNE EMRİNİZDEYİM

Çocukluğunu, gençliğini, meslekteki çıraklığını ve ustalığını bırakarak gittiğini söyleyerek katılımcılara duygu dolu anlar yaşatan Vanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi gidiyorum. Çok yakınlarımdan birkaç kişi hariç kimseden incinmedim. Zaman zaman kırdığım arkadaşlarım olmuştur. Helallik diliyorum. Cemiyet başkanlığım süresince bana destek veren Afşin, Elbistan, Göksun, Andırın ve Pazarcıklı meslektaşlarımın hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Yönetim olarak çok güçlü bir ekip oluştu. Bundan dolayı gözüm arkada değil. Aslan ağabeyime, Mehmet ağabeyime, Serdar ağabeyime, Ökkeş ağabeyime ve Ömer kardeşime yönetimi devraldıkları için minnettarım. Çok istediğim bir kuruma geçtiğim için gittiğimden dolayı pişman değilim. Tek sıkıntım yanımda götürmek isteyip de götüremediğim var. Hoşça kalın.”

‘KAPIMIZ VE GÖNLÜMÜZ HERKESE AÇIK’

Görevi Abid Vanlı’dan teslim alan Kahramanmaraş Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti yeni Başkanı Arslan Deveboynu, kendisine verilen görevi iyi şekilde yerine getireceğini söyleyerek, Kahramanmaraş’ın ve özellikle de gazetecilerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.                   Başkan Deveboynu, “Bize bu görevi verdiğiniz için size teşekkür ederiz. Bizde bundan sonra burada bize düşen ne ise Abid kardeşimden sonra yolumuza devam edeceğiz inşallah. Kendi içimizde iyi bir yönetim oluşturduğumuza inanıyoruz. Nasıl şu anda Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı varsa bizimde kendi içimizde Kahramanmaraş olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Parçalanmak doğru bir şey değil, parçalanmayalım, bir araya gelelim. Bizim kapımız ve gönlümüz herkese açık. Ofis boyundan, muhabirinden, yazarından herkese kapımız açık. Bizle çalışan arkadaşlar beni ve ekibimi tanırlar. İçimizde çalışan ve bizi bilen arkadaşlar bizimle olan çalışma tarzımızı da bilirler. Biz herkesle birlikte olmak niyetindeyiz. Hep beraber olalım. Bu cemiyeti alalım, maddi olarak geçmişte belki cemiyetin çok bir maddi konumu olmayabilir ama biz kendi içimizde bunu maddi ve manevi olarak iyi değerlendirirsek cemiyetimizi de güçlendiririz. Söz sahibi yaparız” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Arslan Deveboynu Abid Vanlı’ya hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

KAHRAMANMARAŞ (İHA)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN